Archives

Helgeprosjekt

…av den litt uvanlige sorten. Samtlige medlemmer fra Villa Engseth har deltatt. Jeg, Magnus og alle hundene. Finansiert av Jägermeister og gjennomført av rockebandet Bullet for my Valentine, var dette en sammenhengende konsert som startet i helikopter, og endte opp i dalen i Elvevoll (Lyngen). Mens konserten foregikk, hoppet vokalisten Matt Tuck fallskjerm, kjørte båt over fjorden og hundespann fra fjæra og oppover dalen før han endte opp i samecampen til Roar Nyheim. Av dette skal det lages en Youtube-video som skal gå viralt (dette er bare en teaser), i tillegg til en dokumentar.

Les innslag fra avisa Framtidinord ved å klikke HER.

12443310_10156595676770322_692304468_o

12443442_10156595676740322_1559365777_o

Foto: Jägermeister ©

Høst og barmarkstrening

Senhøst i mine øyne er verken fugl eller fisk. Ikke er det høst, og ikke er det vinter. Når bladene har falt av trærne og ligger på bakken og råtner, er høsten på hell og vell så det. Bildet blir sort hvitt, mørket faller på og helheten blir enda mer fargeløs. Enkelte går i dvale. Selv kaller jeg årstiden «pledd-og tekoppsesong». Dørstokkmila har en tendens til å bli flere ganger rundt jorda, og det frister mer og grave seg ned i sofaen med en tv-serie enn å gå ut døra. Spesielt når det regner. Du verden så svart moder jord kan være en regnværskveld i november. Mørket sluker alt lys. Selv med lysstyrken på fullt, er det så uendelig svart at du knapt skimter andre sida av gårdsplassen. Mørkt, vått og kaldt. Når har det seg slik at hundekjørere ikke har noe valg. Hundene må trenes, uansett vær. Og nå som jeg har svartmalt høsten, skal jeg vise at de bedre dagene også eksisterer blant sofa, mørke novemberkvelder og tv-serier. I present to you, høsttrening med gjengen på Villa Engseth!

Film av Magnus Davidsen / AktivFilm (selvfølgelig)

Charterfeber

Når samtlige passasjerer klapper idét flyet treffer rullebanen. Når en slesk, solbrun svenske med sidecut og hentesveis ønsker deg «hjärtlig välkomna» og geleider deg bort til rett buss før du rekker å si Gran Canaria. Når bussen er lyseblå og spiller Star-Tour sangen idét sjåføren starter motoren, og de sleske svenskene står og vinker til deg når du triller ut av parkeringsplassen. Når det første som møter deg på det lokale minimarkedet er VG og Dagbladet, Mills majones og Maarud potetgull.

Det er da det virkelig går opp for deg. Du er på charterferie. Reising for nybegynnere.

Blant bleikfeite nordmenn i Crocs og pastellbanden fra Notodden eldresenter, trakk vi ned gjennomsnittsalderen betraktelig. Da sykkelturene i fjellet var særdeles lange og krevende, ble resterende timer og dager tilbragt på sykkelsetet langs promenaden i Maspalomas. Grenen turistslalom ble født, og varierte i vanskelighetsgrad ettersom hvor lang reaksjonstid hver enkelt turist hadde. Kveldene ble tilbragt med tanter og dovendyr på Hotel Baobab, et afrikainspirert femstjerners hvor khakibukser helt ned til bakken var påkrevd under middagen.

Hjärtlig välkomna!

IMG_1917

En bleik, men ikke så feit nordmann tar seg pause fra turistslalomen.

IMG_5042

Sanddynene i kombinasjon med frisk bris bød på sand i håret. Og i underbuksa.

Med et aldri så lite bidrag fra meg (både foran og bak kamera), laga Magnus en liten filmsnutt fra kveldene langs promenaden.

Hej då!