Blåtinden 1180 moh

  • Område: Balsfjord
  • Høyeste punkt: 1180 moh
  • Vanskelighetsgrad: Middels +
  • Distanse: 10 km tur/retur
  • Varighet: 5 timer

BLÅTIND - SOVENDEB

Blåtinden, også kjent som den Sovende Soldat, er en lett gjenkjennelig fjelltopp i Balsfjord med sin karakteristiske profil av en soldat som ligger på rygg og sover med hjelmen på hodet. Startsted og parkering er på Kantornes. Turen har vært med på ti på topp de siste årene, og er derfor godt merket. Den Sovende Soldat er et flatt platå med relativt høy primærfaktor og derfor god utsikt til både Lyngen, Malangen, Indre Troms og Tromsø. Om vinteren arrangeres det verdenscuprenn i randonne her (www.arcticrace.no). Jeg har ennå ikke vært her på vinterstid, men soldaten er definitivt på lista!

Etter en natt i telt i Gjømmerdalen, møtte vi unge Davidsen ved Kantornes i elleve-draget. Dagen starta med tett tåke og gråvær, men det varte ikke lenge før skoidda letta og en knallblå himmel åpenbarte seg.

IMG_1333-2

Både ulv og mennesker ble svette i sommerværet, så vi måtte stoppe og kjøle oss ned der det var mulig.

IMG_1341-2

Magnus hadde joggesko og drahjelp så og si hele veien opp, så vi fant ut at det var derfor han hadde slikt et tempo oppover fjellsida (vet ikke om de knallrøde sokkene kunne ha noe å si). Jeg mistenker også RedBull i frokostblandinga.

IMG_1346-2

En slak travers bortover før vi starta på oppstigninga. Det er ikke mye som minner om en sovende soldat her, men fra veien ser man det klart og tydelig.

IMG_1363-2

IMG_1366-2

Ikke et vindpust og blikkstilla på havet. Det er søndagen sin det!

IMG_1372-2

Magnus og Leina skuer utover Gjømmerdalen hvor vi sov i telt dagen før. Lyngen i bakgrunnen med sine fantastiske fjell.

IMG_1374-2

IMG_1377-2

IMG_1382-2

Siste delen mot toppen gikk i lettgått steinur.

IMG_1386-2

Unge Davidsen/Asbjørn.

IMG_1396-2

Her var det lettere luftig. Magnus og Leina skuler ned fra toppen med skjelv i knærne. Den spisse fjelltoppen i bakgrunnen mistenker jeg for å være Hamperokken.

IMG_1399-2

Fjell er liksom ikke mangelvare i Nord-Norge.

IMG_1403-2

Varden på toppen er i en klasse for seg selv. Asbjørn var nødt til å sjekke hvordan det så ut inni, mens Leina snoka etter nistepakka til naboene.

IMG_1408-2

Etter en kort pause på toppen var vi på vei ned igjen. Vi brukte rett i overkant av tre timer fra bil til bil. Takk for turen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *