Copacabana + Ipanema

Etter to døgn med reising, en natt i sakkosekk på Schipol og alt for mange timer på fly kom vi oss omsider fram til Rio de Janeiro. For en vinterglad nordlending var det mildt sagt et sjokk å komme ut av flyet og bli møtt av 37 grader og klam luft. Takk og pris for aircondition.

IMG_9111

Dagen etter ankomst var det rett ut for å utforske byen og nærområdet (rettere sagt strendene hvor det var mulighet for avkjøling i havet). Tror det tok cirka to-tre timer før vi ble skikkelig solbrente, enda vi brukte faktor 50. Sjokkopplevelse for en skrott som har vært i vinterdvale og mørketid i flere måneder. Note to self: smøre seg hver time og ligge i skyggen og ikke midt i sola de første dagene. Stakkars hud.

IMG_9117

Strendene bar ikke overraskende preg av stringbefengte brasilianske damer og sambamusikk på alle kanter.

IMG_9120

For to rastløse rumper tok det ikke lang tid før vi kravla opp fra stranda og satte og i skyggen for å helle nedpå en kokosnøtt. Det smakte helt fantastisk hvis noen lurte.

IMG_9138

Brasilianere kan det å bygge sandslott.

IMG_9143

Og sand… rumper?

IMG_9146

Grab and go.

IMG_9149

Etter å ha tråla nedover hele Copacabana, kom vi til Ipanema som visstnok er verdens mest sexy strand. Jeg så det mer som verdens mest overbefolkede! Plutselig er jeg veldig takknemlig for å bo i lille Målselv med iskalde Moenstranda.

IMG_9155

Om ikke strendene var de mest eksotiske, var i alle fall naturen i bakgrunnen slående vakker. For noen fjell!

IMG_9164

To meget solbrente, men godt fornøyde tryner etter første dag på vår 5 ukers lange reise.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *