Helgemauken 585 moh

  • Område: Målselv
  • Høyeste punkt: 585 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett +
  • Distanse: 10 km tur/retur
  • Varighet: 2-3 timer

HELGEMAUKEN

Startsted og parkering for denne turen er øverst i Takelvlia boligfelt. Turen går først på skogsbilveg til Linken (med trimkasse), før den går over til sti hele veien til Helgemauken. Kan være vått da deler av turen går over myr og krysser noen småbekker underveis.

Med nysnø på fjelltoppene og tre rastløse rumper, tok vi jentene i FSS på oss fjellskoene en søndag morgen og satte kursen mot Helgemauken. En kort, fin tur i lettgått terreng. Planen var egentlig Hjerttind, men vi konkluderte med at det kanskje var litt vell ambisiøst når det er for lite snø for å gå på ski og sannsynligvis for mye snø til å gå til fots uten å grynne til knærne. Jeg for min del er strålende fornøyd bare jeg får være ute!

Slik ser altså Lisa og Kristin ut i saktefilm.

Det var tendenser til vinterstemning over skoggrensa.

Kristin danser med ulver!

Lisa tok med norske epler, noe som smakte fortreffelig til tross for at vi var frosne fra innsiden og ut. Vi skylder på at vi ikke er ordentlig akklimatisert etter Korsika.

Gruppebilde på toppen. Restulterte i hysterisk latterkrampe!! Tipper Kristin var stølest av oss i lattermusklene etter gapet å bedømme.

Leina fant noen matrester etter lunsjen.

Nei det er ikke en Colgate reklame! Men det kunne vært 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *