Festvågtinden 541 moh

  • Område: Lofoten
  • Høyeste punkt: 541 moh
  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Distanse: 3 km tur/retur
  • Varighet: 2-3 timer

Festvågtinden

Turen starter i vika tre kilometer nord for Henningsvær. Det er parkeringslommer på begge sider av vika. Stien baner seg vei gjennom buskaset i veigrøfta, før den sneier seg opp en trasé av steinur, sand og grus. Husk å holde høyre på vei opp, da stien til venstre fører til Festvågveggen hvor det kreves klatreferdigheter og utstyr for å komme seg opp. For de som ønsker en kortere tur, er det mulighet for å gå til pynten sørvest for Heiavatnet. Her har du storslått utsikt, til tross for beskjedne 200 høydemetere. Turen til Festvågtind er som fjell flest i Lofoten: bratt og luftig.

IMG_5115

Nord-Norge har vært på sitt varmeste hele sommeren, og denne dagen var intet unntak. Bajas var ikke sen med å kaste hele den pelskledde skrotten ned i Heiavatnet for å avkjøle seg.

IMG_5125

Far og sønn.

IMG_5132

Sidetoppen til Festvågtind, med Magnus og Bajas. Nedenfor skimtes Presten.

IMG_5136

IMG_5137

Lille Krølle med raske solbriller sponset av Veidekke.

IMG_5145

Et turtryne og en Leina med moderat høydeskrekk, slips og skjelv i bena.

IMG_5168

Med hunder som dette, slipper du å få trening når du går på tur.

IMG_5171

Undertegnede med Henningsvær fra fugleperspektiv.

IMG_5177

Fjelltoppenen i Lofoten viser seg å være av den billige sorten. Det koster deg minimalt med krefter og høydemetere, for å få godt betalt i utstiktsvaluta på toppen.

IMG_5197

IMG_5203

Nede fra Festvågtind, var det fortsatt tropevarme i lufta. Og i vannet. Etter en kokende varm sommer, var Heiavatnet nærmest som et oppvarmet badebasseng. Magnus som i utgangspunktet er en «ikke-bader», var til og med først uti. Og se så fornøyd! ha vært over 20 grader i vannet.

IMG_5213

Bajas kula’n på svaberget med kvist og kvast. Huskies don’t swim.

IMG_5224

Vi hadde tatt med telt opp til Heiavatnet, og overnatta der med den fineste utsikten du kan få over Henningsvær. Nugattireklame.

IMG_5228

IMG_5249

Takk for turen, folk og dyr!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *