Helgemauken 585 moh

  • Område: Målselv
  • Høyeste punkt: 585 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett / middels
  • Distanse: 10 km tur/retur
  • Varighet: 2-3 timer

HELGEMAUKEN

Turen til Helgemauken er en lett tilgjengelig, og familievennlig tur. Parkering og startsted øverst i Takelvlia boligfelt. Første del av turen går på relativt bred skogsbilveg opp til Linken, før den passerer ei trimkasse og går over til sti. Kan være noe vått da deler av turen går i myrterreng.

IMG_6918

Det hersker da ingen tvil om at høsten er den fineste tida på året (når det gjelder årstider med barmark vell og merke, vinter og sny er selvfølgelig å foretrekke!).

IMG_6927

Helgemauken er et beskjedent fjell, men har flott panoramautsikt over Blåtindan og Mårfjellet.

IMG_6934

Leina og Asbjørn i dyp samtale. Jeg bare gjetter på at de diskuterer fårikålmiddagen som venter når vi kommer ned.

IMG_6946

Bedre turhunder skal du lete lenge etter.

IMG_6958

Tålmodighetstesten. Bajas begynner å bli flink til å holde labbene av fatet, før vi har sagt «vær så god». Du skal likevel ikke snu deg bort veldig lenge før godbiten(e) er sporløst forsvunnet. Veldig lett å trene en hund som er glad i mat og godbiter! Vift med en kjøttbit og du kan få han til å gjøre hva som helst. Så fremst han skjønner hva du mener.

IMG_6964

Obligatorisk kaffepause. Idét vi planta rompa ned for å ta en hvil, titta sola frem. Høsten har satt inn alle kluter, men likevel kunne vi kjenne sola varme.

IMG_6970

Asbjørn / Unge (lovende) Davidsen og Leina i lett jogg oppover med Blåtindan i bakgrunnen. Samtlige Målselv-fjell og fjell i Nord-Norge for øvrig, hadde et aldri så lite slør av melis på toppen for anledningen. Det nærmer seg.

IMG_6982

Prøv å motstå disse brune, kulerunde øynene mens du nyter matpakka di.

Takk for turen, Maylinn og Asbjørn, Leina og Bajas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *