Hjerttind (2. forsøk)

Denne bloggen gir kanskje et inntrykk av at hver tur er fantastisk og at alt går på skinner. Dette er et blogginnlegg motbeviser hele teorien. Turen vi hadde i dag var nemlig skikkelig dritt! Målet for dagen var Hjerttind i Målselv, men vi kom såvidt over tregrensa før vi valgte å snu.

Starten av turen bar preg av gjørme. Da snakker vi brunt piss i ankelhøyde som så fint fant veien over skokanten og ned i sokkene. Da snøflekkene ble hyppige, spente vi på oss skiene og fikk litt bedre flyt oppover bakkene. Noen søkkvåte myrer måtte krysses, men det gikk tilsynelatende greit.

Gjennom skogen fant Leina ut at hun skulle vikle seg rundt hvert eneste tre i hele Rabbåsen. En ny sport er herved født, og sporten har fått navnet Leinaslalom. Over tregrensa venta toppen av kransekaka. Vindkastene blåste oss nesten over ende, og regnet pisket oss så hardt i ansiktet at det gjorde vondt. Vi var ikke i tvil, dette var ikke dagen for oss å være på tur!

Fellene beholdt vi på da vi lugget oss nedover de små bakkene vi hadde unnagjort. Siden hund og stålkanter er dårlig kombo, valgte jeg å slippe Leina løs den lille biten vi skulle nedover. Jeg tror det gikk omtrent fem minutter og så var ulven søkk borte. Passe oppgitt og hese i stemmen, trasket vi oss gjennom gjørma og ned til bilen. Plutselig ser jeg i sidesynet noe stort, hvit som kommer løpende i en sabla fart. En rein!! Bak kommer Leina, hakk i hel. Det kunne nesten virke som at Leina hadde ledet reinen til oss for å skaffe mat til flokken. Flink bisk! Eller..

Resten av dagen ble tilbragt hos familien Skogstad med kakespising, film og hekling. Vel fortjent!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *