Hjerttindtuva 1080 moh

En søndag som i utgangspunktet skulle tilbringes i appelsinskavlen med sjokolade og sunblock på nesa, ble til en aldri så liten topptur på pinneski. Det er ikke uvanlig når jeg og Skog er ute på tur, at vi girer hverandre opp og ender på en helt annen plass enn vi egentlig hadde tenkt. Turen starta fra Rustafjellet med mot i brystet og sol i panna, uten noen særlig form for mål og mening. Av og til er det fint å kunne lage både mål og mening underveis, slik vi gjorde i dag.

IMG_1640

Etter å ha kryssa Øverlitjønna og kraumet oss opp skogen, var dette synet som møtte oss. Er det rart vi gikk lengre enn vi hadde planlagt?

IMG_1690

Lisa falt overende og Leina gjør sitt beste for å sabotere når hun febrilsk prøver å komme seg opp.

IMG_1695

Lisa danser med ulv.

IMG_1780

Snøen tok veldig brått slutt for Lisa, og hun fikk et ublidt møte med lyng og andre buskevekster. Jeg gjorde som jeg pleier: peker, ler og tar bilder.

IMG_1791

Turtryne.

IMG_1794

Leina og jeg i stø kurs mot Hjerttindtuva som ligger til høyre i bildet. Det majestetiske fjellet til venstre er (ikke overraskende) Hjerttind. Et fjell vi har prøvd å komme oss opp på flere ganger, men har måttet snu pga vær og vind.

IMG_1801

Hvorfor pine seg gjennom de folksomme skiløypene når man kan lage sine egne spor?

IMG_1826

Så begynte oppstigninga mot Hjerttindtuva og fellene måtte på.

IMG_1835

Lisa med Istind i bakgrunnen.

IMG_1836

Og der, Hjerttindtuva!

IMG_1849

Det skal ikke stå på utsikten i alle fall. Eller drahjelpa for den del.

IMG_1858

Nok en gang blir vi overrasket over brattheten på disse fjellene. Vi var tidvis usikre på om vi skulle tørre å gå hele veien opp siden vi faktisk måtte ned igjen etterpå. På pinneski. Det er nemlig ingen enkel sak!

IMG_1891

Sta som vi er ble det toppstøt denne gangen. Min tur å danse med ulv.

IMG_1877

Kald vind, men Skog er optimistisk. Nedkjøringa var for de som lurte, ganske bra. Og litt skremmende da vi verken hadde kontroll på ski, armer eller ben. Den fine fjellsida var ikke mye hel da vi var ferdige med den. Kan for øvrig melde om særdeles bra snø av typen vår, og at flere burde komme seg ut i fjellet. Det er nå det er fint å stå på ski!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *