Holtet 533 moh

  • Område: Bardu
  • Høyeste punkt: 533 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Distanse: 6 km tur/retur
  • Varighet: 2 timer

Holtet

Fra Setermoen kjører du nordover og tar av inn mot Steilia Alpintsenter. Parkering like etter brua på høyre side «inni» krysset. Turen starter på andre siden av vegen, rett til høyre for skiltingen. Tydelig sti hele veien, enkelte bratte partier. Kan være noe glatt og gjørmete i og etter regnvær. Fin treningstur, da den er relativt kort og effektiv.

IMG_6766

Det hersket ingen tvil om at sommeren hadde sine siste krampetak denne siste dagen i august. Gradestokken bikket på et punkt 20 grader, noe som både pelskledde firebeinte og tobeinte medturister ikledd stillongs (!) fikk kjenne på kroppen. Både på kalenderen og i hodet skulle det være høst på denne tiden, men moder jord hadde andre planer.

IMG_6787

Holtet kan betegnes som «bytoppen» til Setermoen, da den er sentrumsnær og har flott utsikt over det lille tettstedet.

IMG_6790

Den ene av de firebeinte opplevde varmen som litt ekstra intens. Med en vinterklar pels, var det ikke lett å være Bajas i solsteiken. Uten en bekk og legge seg ned i, var dette det beste alternativet.

IMG_6794

To venninner i dyp samtale.

IMG_6797

Tross varmen, tilsa fargene at høsten definitivt er i anmarsj. I bakgrunnen ligger Storala og bader i høstsola, mens hun venter på kongen forhåpentligvis kommer på besøk før jul, kledd i hvitt for anledningen. Takk for turen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *