Keipen 938 moh

  • Område: Senja
  • Høyeste punkt: 938 moh
  • Høydeforskjell / stigning: 663 m
  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Distanse: 7 km tur/retur
  • Varighet: 3-4 timer

Startpunkt og parkering for denne turbeskrivelsen er ved tunellinnslaget til Ørnfjorden, også kalt Medfjordbotneidet som ligger rett øst for Medfjordbotn. Man kan også starte fra Medfjordvatnan lengre øst og følge Keipelva oppover.

Jeg var sikker på at sommeren var over når samtlige fjelltopper i Målselv var dekket av hvit melis da jeg sto opp fredags morgen. Regn og stadig synkende temperaturer og det faktum av løvet på trærne har begynt å skifte farge forsterket min mistanke om at Kong Vinter hadde planlagt et besøk førstkommende måned. Men ikke denne gangen. Kursen ble derfor satt mot den vakreste øya i hele Norge – Senja, hvor vi teama opp med Herr og Fru Davidsen.

Magnus og Leina med Breitind (Senjas høyeste fjell) i bakgrunnen.

Til venstre kan man såvidt skimte ryggen mot Grytetippen, til høyre er Keipen. Magnus jukser nok en gang, og bruker Leina som drahjelp for ekstra fart opp bakkene. Alise var gått i forveien, så vi tok henne ikke igjen før toppen. Denne Davidsen-klanen er ram på juksing altså.

Det som er så fint med Senja, er at turene er veldig lett tilgjengelige og korte slik at man fint rekker flere topper på en dag om man ønsker det. Det er kun Breitind på Senja som er over 1000 meter, og anmarsjer finnes ikke. Her nytes kaffen på toppen av Keipen. Leina vil også ha sin del av lunsjpakka.

Magnus klekker ut planer for vinteren…

Leina har det med å gå inn i transe når hun får kos.

Det er ikke alle former for kos som blir like godt mottatt. Dette ble litt vell klaustrofobisk for bisken.

Takk for turen!!

One thought on “Keipen 938 moh

  1. May says:

    Fantastisk flott blog 🤩

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *