Kongstindan 552 moh

  • Område: Lofoten
  • Høyeste punkt: 552 moh
  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Distanse: 5 km tur/retur
  • Varighet: 3 timer

KONGSTINDAN

Parkering og startsted ved Litl-Kongsvatnet rett ved kraftverket i Svolvær. Følg veien videre et lite stykke, før du hiver deg inn på stien på høyre side. Stien er tydelig, og lett å få øye på. I starten er det en del store steiner som må forseres, deretter går det over til fin sti. Dette er bytoppen i Svolvær, og er en svært populær tur både for turister og lokale. Lett tilgjengelig og med en tilhørende formidabel utsikt, er det ikke rart at denne stien er mye brukt.

IMG_5753

Bajas og Magnus i fint driv. Tross varmen, var det mye futt i begge to. Det hjelper på når man har muligheten til å kjøle seg ned i vannet.

IMG_5772

Gutta krutt.

IMG_5785

Leina var litt slapp og lei i pausen, så jeg tvang fram et smil. Vi kaller det fettgliset. Påklistret sa du?

IMG_5787

Leina var ikke så reint lite imponert over hva Lofoten klarer å servere på en vakker sommerdag.

IMG_5794

Ingen tvil om denne karen har en fremtid som trekkhund. Han trekker til tider så hardt at både den ene og den andre eieren har problemer med å holde igjen, og han etterlater seg stadig «spølemerker» hvor enn vi går. Han innbiller seg visst at han kan få jordkloden til å spinne fortere, hvis han bare trekker godt nok.

IMG_5809

Lofoten er kjent for sine lettjente høydemetere. Her ser du hvorfor.

IMG_5823

Menneskets beste venn. Min beste venn heter Leina.

IMG_5855

Litlmolla ruver i bakgrunnen, mens Svolvær ligger og dupper i havet.

IMG_5869

Bajas synes det er passe slitsomt å være på ferie (les: gå fjelltur hver dag), så han slapper av når han kan. Enten er han av, eller så er han . Aldri noen mellomting.

IMG_5876

Det er flere enn Bajas som vet å slappe av når muligheten er der. Leina er mer av den utålmodige typen, og sitter alltid og tripper mens vi har pause.

IMG_5887

Turskoene fikk kjørt seg i Lofoten, men enda er det mye sko igjen før de er utslitte. Turen ble for øvrig avsluttet med et fullverdig bad i Litl-Kongsvatnet, før vi tok turen til restaurant i Svolvær sentrum. Med det ønsker jeg høsten hjertelig velkommen. Takk for en fin ferie til både fire-og tobeinte skapninger.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *