Kvannfjellet 1011 moh

  • Område: Malangen
  • Høyeste punkt / høydeforskjell: 1011 moh / 840 meter
  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Distanse: 10 km tur/retur
  • Varighet: 3-4 timer
  • Eksposisjon: SØ-SV
  • Bratthet: 25 grader

KVANNFJELLET

Oversiktskart over området. Kvannfjellet ligger mer eller mindre midt på Malangshalvøya i Balsfjord kommune. For å komme til startpunkt, ta av mot Malangseidet (forbi Mestervik) og deretter til venstre innover til Skutvikvatnet. Følg skilting til Fjellskardal. Parkering ved veis ende.

Skjermbilde 2014-02-15 kl. 18.07.14

Området er svært oversiktlig og lettgått, så her er det bare å velge det som ser best ut. Fin skogskjøring da det er passe tett mellom trærne. Det kan være lurt å holde venstre oppover Kvanndalen for å slippe unødvendige høydemetere (gå rundt kote 490).

IMG_2519

Det er alltid godt å komme over skoggrensa. Toppen av Kvannfjellet til venstre.

IMG_2525

Magnus jukser og stjeler Leina som drahjelp.

IMG_2535

Med en voksen hund i bånd, og en løs valp er det ikke rart det blir knute på tråden. Leina blir lettere distrahert når Bajas løper mellom bena hennes og prøver å få henne med på leken.

IMG_2540 IMG_2548

Leina var lykkelig når hun kunne være løs og løpe fra Bajas når han ble for innpåsliten. Alle vet vell hvor intenst det kan være med småsøsken til tider.

IMG_2549 IMG_2557

Magnus Davidsen med hjemmehekla lue fra Aquilo.

IMG_2568

Under lunsjpausen var det tendenser til påskestemning. Bajas er ikke sen med å krype opp i fanget og stjele litt varme i pausene. Med en sol som varma godt i kinnene, og en vind som var nærmest fraværende, lente vi oss tilbake og nøt stillheten. Helt til…

IMG_2566

Denne gjengen kom kjørende opp fjellsida, akkurat der hvor vi hadde tenkt å kjøre ned. Den eneste plassen hvor det ikke var hardt og isete, og hvor ingen hadde laga spor før oss. De rappa det hvite gullet foran nesa på oss, og jeg kunne knapt tro mine egne øyne. Det gjorde vondt, både i øynene og i sjela. Nordnorske gloser ljomet mellom fjellsidene, mens jeg rev meg i håret. Stillheten var brutt, og sola var på vei bak noen grå skyer i horisonten. Det var på tide å pakke sekken og vende snuten hjemover. #Stillenatur lenge leve.

IMG_2573

Fine Bajas.

IMG_2575

Magnus svinger seg på de få kvadratmeterne uten scooterspor. Mårfjell i bakgrunnen til høyre.

IMG_2577

Viktig å ta seg tid til kos og ros på vei ned. Bajas blir nok en brabra toppturhund. Magnus og undertegnede var i alle fall fornøyd med innsatsen (og farta!!).

 

IMG_2584 IMG_2589

To fornøyde turtryner takker for turen!

One thought on “Kvannfjellet 1011 moh

  1. Koen says:

    Tragisk at skuterfolket ikke klarer å holde seg til lovlige løyper! Flotte bilder og fin rapport!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *