Mljet

Så var vi kommet til et av turens mange høydepunkter, øya Mljet. En særdeles rolig og liten øy. Så liten og rolig at vi slet skikkelig med å finne et minimarked som hadde solkrem i hylla da vi gikk tom dag 2. Solkrem eller ikke, øya innehar en perle av en nasjonalpark bestående av to saltvannsinnsjøer som er badevennlig til tusen da sjøene blir som to oppvarmede basseng når sola står og steiker dagen lang.

IMG_1050

Vi (som mange andre) leide sykler og tråkka oss vei rundt i Mljet nasjonalpark. Sykkel var en fin måte å komme seg rundt på da det gikk i radig tempo, og vinden virket svalende på to ellers så overopphetede nordlendinger som tilsynelatende aldri ble helt vant til varmen.

IMG_1051

Magnus er strålende fornøyd med sykkelen sin…

IMG_1060

Uti en av saltvannsinnsjøene kunne man se over til en øy med et gammelt kloster. Nå i dag er det vell bare kafeer og turister å oppdrive der.

IMG_1085

IMG_1117

Sola i auan sa du?

IMG_1166

Da nasjonalparken var ferdig utforska, tok vi turen tilbake til basen vår i Pomena og videre utover for å finne en plass å plaske. Og se hva vi fant! Svømmeknappen del 3 ble også gjennomført her. Magnus besto med glans.

IMG_1179

Det hender man får med seg blindpassasjerer.

IMG_1196

Etter Pomena kjørte vi videre for å søke flere opplevelser. Veiene østover hadde tidvis meget god utsikt.

IMG_1201

IMG_1203

Her er leiebilen vår. Amerikansk. Uten motor. Og senere uten clutch.

IMG_1212

Klissklass.

IMG_1227

Til slutt endte vi opp helt ytterst i øst, på et bittelite tettsted med navn Saplunara. Uten noen form for plass å bo, klarte vi å karre oss til dette rommet med havutsikt og litt til. Dagene ble tilbragt på steinstranda rett nedenfor med ei bok og en og annen svømmetur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *