Møllerhaugen – Andsfjellet

 • Område: Målselv
 • Vanskelighetsgrad: Middels
 • Distanse: 17 km
 • Varighet: 5 timer

MØLLERHAUGEN

Startsted og parkering for denne turen, er Møllerhaugen. Ruta går innom Vakkerhumpen, før den svinger av mot sørøst i retning Krokbekktjønna. Vanligvis legger vi turen innom Krokbekktjønna, men denne gangen bomma vi litt og la kursen lengre opp mot Andsfjellet (som vist på kartet). Dette er ingen godt merket rute, så turen blir til mens du går. Terrenget er heldigvis slik at du ikke går deg bort, du kommer til sivilisasjon uansett hvilken retning du går i.

Så var det duket for den årlige skituren mellom Fagerlidalen og Møllerhaugen. Denne gangen med en ny vri, nemlig i motsatt retning av hva vi pleier å gå. I tillegg til meg og Kristin som faste turdeltakere, hadde også herr og fru Davidsen tatt til vett og blitt med ut på en forfriskende lørdagstur i Norges vakreste kommune, Målselv. Med sola i horisonten, blå Swix (takk for lånet, Asbjørn) og et aldeles trivelig turfølge, kunne ikke dette bli noe annet enn bra.

IMG_2412

Leina var som vanlig storfornøyd med å få trekke pulk. På hardt føre gikk det som en lek.

IMG_2423

Kristin og Bajas øver på innkalling. Jeg skal for øvrig foreslå til løypevaktmestre om at de bruker kvister og ikke knallrøde veistikker med refleks som merking. Jeg får slike bilveiassosiasjoner, noe som blir litt feil når man rømmer til fjells for å slippe unna nettopp det.

IMG_2400

Jeg hadde mine tvil om at denne tassen kom til å klare turen uten å måtte bli bært eller transportert i pulk. Til alles store overraskelse fullførte han turen med glans, og vi var alle sammen fulle av imponasje. Aller helst ville han gå i bredd med Leina, helt foran. Ikke var han utslitt når vi kom hjem heller, han hadde masse energi til overs som han brukte til å tygge på ørene til «storesøster» når hun skulle prøve å få seg litt hvile. Aldri fred å få!

IMG_2428

Makan til turglede! Asbjørn og Kristin jubler med Vassbruna i bakgrunnen.

IMG_2441

Fine Kresta!

IMG_2451

Tradisjonen tro, så greide vi å rote oss bort i år også. Akkurat slik som i fjor, og året før der. Vi er aldri helt på villspor, men det er et visst område i løypa hvor all navigasjonsevne og retningssans forsvinner på magisk vis. Jeg synes ikke det gjorde noe at ruta ble noe annerledes, det er jo turen i seg selv som teller. Dessuten var veien vi gikk denne gangen, enda bedre enn den vi gikk i fjor.

IMG_2404

Når jeg er i tvil om hvor jeg skal gå, hender det at jeg lar Leina lede vei. Vi har før vært ute en vinternatt i uvær og gått oss bort, men Leina har alltid funnet tilbake til sivilisasjonen.

IMG_2466

Under lunsjpausen var det rene påskestemninga. Sol og vindstille. Så stille at man kunne høre Leina tigge….

IMG_2470

Vi hadde sol fra vi starta å gå, til vi var ferdig med turen. Her ligger Hjerttind og venter på å bli besteget. En dag.

IMG_2475

Fra Blåbærhaugen gikk det straka vegen nedover til vi ble henta ved Rakettveien. Både to-og firebeinte var enige om at det hadde vært en fin tur. Så takk for den!

3 thoughts on “Møllerhaugen – Andsfjellet

 1. Rolv says:

  flotte bilda 🙂 full av imponasje 😛

 2. Koen says:

  Hei, dette er god inspirasjon! Hadde det vært mulig å legge ut et kart som viser hvilken rute (ca) dere har gått?

 3. Madeleine says:

  Hei Koen! Nå har jeg lagt inn kart med ruteforklaring, håper dette hjelper på. Jeg jobber med å få til fullstendige turbeskrivelser på bloggen, men det tar litt tid før jeg er helt i mål.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *