Orta 654 moh

  • Område: Bardu
  • Høyeste punkt: 654 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Distanse: 10 km tur/retur
  • Varighet: 2-3 timer

Orta

Med samme utgangpunkt som Storala og Brudesløret, er Orta en lett tilgjengelig topp 4 km nord for Setermoen. Turen starter fra parkeringa på Bruhaug, og følger samme trasé som Storala til stien deler seg like over skoggrensa. Lettgått tur som er godt egnet for mengden. Toppen er også tilgjengelig med terrengsykkel, for den som har balanse og tunga rett i munnen.

IMG_1232

Hvis noen i denne verden skulle lure på hvordan Aleksander Gamme ville sett ut som brunette, ta en titt på Lille Krølle. Sveisen er aldri lik fra dag til dag, og hver morgen dukker det opp en ny variant. I dag var det «lett afro med scwung» på menyen. Minner litt om en Stratos; brun, lett og luftig. Og så søt da!

IMG_1238

Rampen gir blaffen i båndtvangen, og traver av gårde løs, glad og fornøyd. På dette tidspunktet var han ganske sliten etter å ha vært på toppen av Storala (som synes i bakgrunnen), så han orket ikke stikke så langt unna oss. Det er så lettvint med disse valpene!

IMG_1247

«Du mor, se no!»

IMG_1248

Rampen viser stolt hvordan man vader en stri, vill og gigantisk elv med stil. Fokusert til tusen. Tøffing!

IMG_1250

Jeg ba Lille Krølle om å hoppe «diskré og naturlig» over bekken, slik at jeg kunne få et slikt bilde med litt fart i. Dette er hva han serverte.

IMG_1267

Rampen blir litt lei alle disse fotopausene, så han legger seg på fornuftig vis ned i lyngen og venter på at menneskene skal bli ferdig.

IMG_1271

Jeg innså etterhver at det var bare å gi opp det å få et naturlig bilde av afromannen over bekken. Så jeg ba han like så godt å dra den helt ut. Da kom han med dette.

IMG_1277

Etter 46 forsøk på det klassiske «hoppebildet», pakka vi ihop sakene og vendte snuten hjemover. Og først da fikk jeg endelig bildet mitt. Alaska Huskies er ikke særlig glad i vann ser det ut til. De har jo flere labber i lufta, enn i vannet.

DSC06503

Og så forfatteren selv, som takker for turen og seg selv for å ha glemt å påføre sunblock på skuldrene. #StektArmflesk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *