Peru fra sykkelsetet

Med noen dagers høydetrening følte vi at vi endelig hadde overskudd til å se området rundt Cusco på sykkel. Vi booka guiding og sykler dagen før, og ble plukket opp i privat bil dagen etter. De to guidene våre virket usannsynlig flørtete i starten, men av en eller annen grunn feiget de ut da de kom oss litt for nærme (det kan ha vært fordi dusjen på hostellet kun inneholdt kaldtvann, og terskelen for å freshe seg opp var desto høyere).

IMG_9763

Turen starta slakt nedover gjennom jordbruksområder og blomsterenger. Kristin og jeg ble kledd opp i knall oransje jakker for anledningen. Lekkert!

IMG_9770

Det tok ikke lang tid før vi måtte ta vår første pause. Sykling i 3500 moh er slettes ikke det samme som ved havnivå.

IMG_9786 IMG_9814 IMG_9832

Hunder var det nok av i Peru, og jeg har ennå til gode å se en i bånd. Denne karen holdt oss med selskap under lunsjen og telte tuggene våre.

IMG_9840

Her er vi ankommet inkaruinene, Moray. Temperaturforskjellene mellom topp og bunn kan variere med opptil 20 grader. Hver terrasse har derfor sitt eget mikroklima, og teorien er at Inkaene brukte det som forsøksfelt for å finne ut hvilke vekster som var mest lønnsomme å dyrke i bestemte områder.

IMG_9853

Peruviansk roadblock.

IMG_9864

Samuel slipper handbrekket og suser ned dette partiet som var det deiligste på hele turen. Syklene vi leide var skikkelig skrimmelskrammel, så vi var numne i hender og fingre av å holde fast i styret da vi kom ned.

IMG_9868

Kristin kom like etter.

IMG_9873

Her er vi nesten ved turens ende med saltgruvene i bakgrunnen.

IMG_9888

Saltgruvene var noe skitne da vi var der siden det var på slutten av regntiden og gjørme hadde blitt vasket ut i bassengene. Vanligvis er de hvite.

IMG_9895

Pis!

IMG_9903

I bilen på vei tilbake til Cusco var vi nødt til å stoppe for å nyte utsikten. Været denne dagen var noe lokalt med regn, skyer, blå himmel og sol på en og samme gang. Det snødekte fjellet i bakgrunnen er Salkantay.

IMG_9912

On the roads back to Cusco, solbrente som vanlig. Alt som normalt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *