Plitvice lakes

En av grunnene til at vi valgte å dra til Kroatia, var for å få med oss Plitvice Lakes. Nasjonalparken (bestående av 16 krystallklare innsjøer) var en av de første til å bli lagt til i UNESCO’s verdensarvliste. Innsjøene ligger etasjevis oppover dalen og er bundet sammen av små bekker og vakre fossefall. Den laveste innsjøen ligger på 367 moh, og den høyeste 1279 moh.

IMG_0916

Nasjonalparken var svært godt tilrettelagt for turister (slik som han her på bildet) med ca 8 kilometer sti og broer for å krysse innsjøene. Om du tenker å dra kan det være greit å ha med seg gode sko, og sett gjerne av en hel dag for her er det mye å se! Det går også båt mellom noen av sjøene, eller du kan hoppe på ett av togene.

IMG_0931

Med over 30 grader i skyggen og badeforbud var det på grensen til å være tortur.

IMG_0906

Fargen på innsjøene varierer ettersom hvor mye mineraler og organismer som er i vannet og hvordan sola treffer vannflaten. Alt fra turkis og grønt, til grått og blått. Plassen er desidert på min topp 3 liste over de mest spektakulære steder jeg har vært i verden!

IMG_0937

IMG_0963

Fornøyd turist.

IMG_0927

Fisk var i alle fall ikke mangelvare i innsjøene. Mesteparten av fisken vi så var ørret og Europeisk karpe. Jeg fikk også et glimt av en kreps da jeg krysset en bro.

IMG_0920

IMG_0949

Etter en lang dag med mye trasking, utforsking og svetting var det godt å komme til House Ines ute på landet og sette seg i skyggen med en kald pils. Overnatting i Kroatia er særdeles enkelt å finne. Det er veldig billig og ikke minst bra. For en natt i leilighet (privateid) betalte vi i gjennomsnitt 300 kr per natt for to personer. Det kryr av overnattingplasser langs veiene og i landsbyene, så man trenger egentlig ikke å forhåndsbooke. Selv brukte vi mobilappen til Booking.com flittig, i alle fall i starten av reisen.

One thought on “Plitvice lakes

  1. chwilowki says:

    Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *