Reinebringen 448 moh

  • Område: Lofoten
  • Høyeste punkt: 448 moh
  • Vanskelighetsgrad: Middels
  • Distanse: 2 km tur/retur
  • Varighet: 3 timer

Reinebringen

Nærmeste plass for parkering er sør for tunellen. Det er også fullt mulig å starte / parkere nærmere Reine sentrum, da gangavstand til startstreken er minimal. Stien starter på yttersiden av tunellen (på gamleveien), og går strake veien opp til toppen. Det er tydelig sti hele veien opp, men vær obs på at det er en del løs stein og tidvis ganske bratt. Fra Reinebringen har du også et flott utgangspunkt for å fortsette turen videre bortover ryggen mot Navaren vest for Reinevatnet.

IMG_5458

Leina og sin overordnede titter opp mot toppen, med påfølgende kink i nakken. Reinebringen byr på svært effektive og raskt konsumerte høydemetere. Om du har litt juice i låra, vell og merke.

IMG_5470

En av flere turister på toppen. Svett, skitten og storfornøyd. Vandringen opp til dette legendariske fjellet kan til tider være en evig folkevandring med konstant strøm av likesinnede turgåere, både av den erfarne og uerfarne sorten. Hold bikkja i band, og deg selv i skinnet så skal du se at det går vegen.

IMG_5472

Selv en rutt fjellvandrer får sommerfugler og tordivler i magen av å stå på toppen av denne steile knausen av et fjell. Hundene hadde ikke nok klatreerfaring til å bli med helt til topps, så de sto litt lengre ned og kosa seg i skyggen med et par liter vann og en håndfull forbipasserende turister.

IMG_5485

Yogapose. For klisjéens skyld.

IMG_5488 IMG_5494

Turtryne in person med Lille Krølle på skulderen.

IMG_5519

Noen klamrer seg fast til det som er av fast grunn, mens andre ser seg ut renneformasjoner og mulige nedkjøringer til vinteren. Hater å måtte skuffe deg, Magnus, men denne må du fikse på egenhånd. Med mindre du skaffer meg et par vinger og ei landingsstripe etterfulgt av en diger tjukkas. Og gjerne en coctail beroligende både i forkant og etterkant av flyturen (det er vell strengt tatt en skitur ifølge Davidsen selv, jeg er sterkt uenig).

IMG_5525

Lensflare og det som hører med. Takk for nok en fin Lofot-topp! Måtte det bli mange, mange flere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *