Sollitind 689 moh

  • Område: Målselv
  • Høyeste punkt: 689 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett
  • Distanse: 9 km tur/retur
  • Varighet: 3 timer

Sollitind ligger i front av de ruvende Blåtindan i Målselv kommune. Startsted ligger ca 5 min fra Buktamoen i retning Tromsø. Kjør inn hvor det står skilta Solli, og ta til høyre i neste kryss. Parkering ved veienden. Følg samme merking som til Broderstadvatnet, og ta til høyre etter ca 1 km. Rett under skogbandet krysser stien sammenbindingsveien til Forsvaret, hvor det er plassert ut en benk som er fin å raste på. Til info, så går turen delvis inn i Blåtind Skytefelt. Anser ikke dette som noen direkte fare, da det er helt i ytterkant av feltet. Stien brukes av turgåere hele året. Jeg tar derimot ikke noe ansvar om noen skulle ha så flaks å treffe på en blindgjenger 🙂

Sollitind

Det som på kartet vises som et virvar av veier ved Vasshaugen og Syrgrasberget, er Blåtind Skytefelt.

IMG_4498-2

Jeg hadde med meg finfint turfølge, henholdsvis fra Takelvlia og Fagerlidal. Vi hadde også med oss noen andre kvinnelige turkamerater, som ikke synes på bildet fordi de er så små, men likvel ganske store. De har vinger, er blodsugere og hører til kleggfamilien. De hadde invitert seg selv, og opptrådte nokså hensynsløst ovenfor samtlige turister. Makan til frekkhet.

IMG_4525

Når vi kom opp i høyden, ble kleggen desto mer rabiat når den fikk konkurranse av svartflua og blinding. Vi klarte såvidt å nyte utstikten over Målselva, før vi måtte løpe fra disse blodsugende kvinnfolkene. Derfor er det fint med et slikt fotografi for å kunne studere landskapet i ettertid, uten å bli distrahert.

IMG_4532

Så fort man kommer over skogen, byr vesle Sollitind på en formidabel utstikt tross sine beskjedne høydemetere. Mårfjell og Blåtind i bakgrunnen.

IMG_4537

Blåtind – Målselvs svar på Mount Everest. Litt snillere, og mye lettere tilgjengelig.

IMG_4546 IMG_4551

Undertegnede og Leina poserer mot sin vilje for fotografen. Flaks at han trykka på avtrekkeren akkurat i det sekundet hvor jeg ikke var i jaktmodus.

IMG_4578

Bror og søster Dahl. Søsknene Dahl. Dahlklanen. Sirkus Dahl. Van Dahl. Kjære barn, mange navn!

IMG_4590 IMG_4617

Det virker som om det er mye av alt i år, både klegg og blomster. Jeg vet hva jeg foretrekker.

IMG_4618

Vakre reinroser.

IMG_4637

Tira er en smule varm i toppen, og sender Kristin et bedende blikk om å få lov å bade i bekken. Når det kom til stykket, så var hun ikke så tøff i trynet og stakk halen mellom beina så snart hun hørte vann i bevegelse.

IMG_4679

Tira og Øyvind med kong Blåtind i baken.

IMG_4688

Magnus og Leina på toppen av Sollitind. Stormauken skimtes i bakgrunnen.

IMG_4705

IMG_4712

Med flerfoldige varmegrader og ei lav kveldssol, lå det meste til rette for god stemning.

IMG_4726

Nede i skogen var det svært så idyllisk, med magisk lys og blomster i alle farger og fasonger.

IMG_4737

Elg.

Takk for turen, alle sammen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *