Sukkertoppen 332 moh

  • Område: Senja
  • Høyeste punkt: 332 moh
  • Vanskelighetsgrad: Lett +
  • Distanse: 4 km tur/retur
  • Varighet: 3 timer

SUKKERTOPPEN

Parkering på Hamn i Senja. Selve turen starter vis a vis Nikkelverket. Stien går forbi noen private hytter og opp til Storvatnet før den svinger av opp mot Sukkertoppen.

17. mai er liksom ikke helt det samme som det var da man var mindre. Vell, isen setter jeg fortsatt like stor pris på, men å gå i tog er liksom ikke like givende lengre. Derfor ble helga i år som i fjor, feira på Senja i skikkelig bomse-stil med høy solbrille-og turskofaktor.

IMG_0362

Skogstad er med, som vanlig!

IMG_0242

Skogstad og Hanssen på tur, denne gangen til Sukkertoppen like ved Hamn. Davidsen er fotograf.

IMG_0213

Det ble mange av disse pausene. Viktig å nyte godværet. Vanligvis rekker man knapt å bli våryr for høsten banker på døra med rimfrost på bakken og gult løv.

IMG_0194

Som du ser er området rundt Hamn et padleeldorado. Hvite strender og utallige holmer hvor man kan telte side om side med storslått natur.

IMG_0255

Alle luftige partier måtte utforskes. Her gikk det 200m rett ned i havet.

IMG_0243

Living on the edge. Leina var ikke like begeistra, og var i grunn rimelig skjelven i buksa hele veien opp. Høyder er ikke hennes sterkeste side.

IMG_0185

To fornøyde tryner på tur.

IMG_0320

På toppen hadde vi over en times pause hvor vi skratta, spiste kjeks og til slutt sovna i solveggen. Ikke ofte man kan sette seg ned på en fjelltopp og fremdeles være varm etter én time i mai måned.

IMG_0307

Davidsen har inntatt horisontal stilling med Leina som hodepute.

IMG_0288

Senja har den fordelen med at man trenger ikke gå spesielt høyt eller langt for å få formidabel utsikt. Ingen av toppene er over 1000m og de fleste av de stuper rett ned i havet.

IMG_0367

Etter endt tur var det tilbake til basecamp, som for anledningen var hytta på denne holmen med ei særdeles skeiv og skrøpelig hengebro. 100 kroner til de som finner ei hytte på Senja med bedre beliggenhet!

IMG_0171

Trenger jeg si mer?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *