Veidmannsfjellet 503 moh

  • Område: SENJA
  • Type: FOTTUR
  • Høyeste punkt: 503 MOH
  • Vanskelighetsgrad: MODERAT
  • Distanse: 5 KM TUR/RETUR
  • Varighet: 3-4 TIMER

En kort, men noe bratt tur som ligger mellom Sifjord og Medby. Parkering finner du i den knappe svingen etter Sifjordtunnelen, i et bittelite grustak. Det er god sti hele veien, og det er godt merket helt til topps.

Ikke farlig å ta pauser med så fint vær, selskap og utsikt. Toppen du skimter til høyre, er en luretopp – den faktiske toppen ligger et steinkast lengre vest. Turen hit går gjennom trolsk skog med mosekledde kampesteiner og krokete bjørketrær. Både stien du går på og ytterkantene er noe luftig, og de fleste vil nok finne det komfortabelt å støtte seg på alle fire.
Dette var Nikolaisens første møte med fjell uten snø. Han har levd livets lykkelige dager i hele vinter ved å løpe løs ved siden av spannet. Forvirringa over å få på sele med påfølgende motvekt i andre enden, var ikke total, men større enn ingenting. Poenget med å holde seg på stien, skjønte han lite av. Særlig siden humla susa i blåbærlyng, og rypene gikk amok mellom fjellsidene.
Det som er så fint med Senja, er at toppene er relativt lave og høydefølelsen er stor. Det skal ikke rare innsatsen til, før du får betalt. På vei opp pusta havtåka oss i nakken, men livet har lært meg at over skyene skinner sola. Livets lærdom stemte i dag også.
Det var ingen fare for at vi skulle ha det fryktelig travelt med å komme oss ned igjen.
Vi traff ikke en eneste sjel på turen. Det må være en av de mange fordelene med nattevandring. Man føler seg sjelden så alene som man gjør på turer som dette, men likevel er ensomheten aldri å oppdrive. Alltid alene i naturen – aldri ensom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *